Halvveis sunne, helveis gode - Saftige muffins med blåbær og valnøtter

Med tre barn på tre forskjellige trinn og på ørten forskjellige fritidsaktiviteter er vi inne i en herlig tid av sommeravslutninger både her og der. Tror vi har to-tre i snitt per uke nå fram mot sommerferien (puh)... :) Det skal være piknik i skolegården, piknik ved vannkanten og piknik i skogen. Nå som det er grillforbud over alt begynner vi å bli en smule lei av påsmurte rundstykker i ulike varianter så nå måtte jeg finne på noe lurt og endte opp med pizzasnurrer (egen oppskrift kommer) og superenkle (typ sånn som du faktisk rekker å smelle sammen etter jobb før du er ventet i skolegården) saftige, grove muffins med blåbær og valnøtter. Nam! :)

Oppskriften holder til 20-25 mellomstore muffins.

Dette trenger du:

Det tørre:
2,5 dl siktet hvetemel
2,5 dl sammalt rugmel
1 dl havregryn
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl sukker
2 ss linfrø
2 ss solsikkekjerner
2 ss valnøttkjerner i små biter
1 dl blåbær

Det våte:
100 g smeltet smør
2 egg
2,5 dl. lettmelk (ca.)



Det tørre i bollen før alt blandes sammen
Slik gjør du:

Og hold deg fast for her kommer den beste delen: Bland alt sammen! ;P

Er det ikke greit og superenkelt? :) Noen synes nok kanskje at det kan være en fordel å blande det våte og det tørre hver for seg først, men det er absolutt ikke et must (jeg gadd ikke det denne gangen).

Når du har blandet ferdig og er fornøyd med konsistensen (den skal være myk, men ikke rennende) så er det bare å fylle muffinsformer tre kvart fulle og steke dem på 200 grader i 10-12 minutter. Jeg strødde noen ekstra solsikkekjerner på toppen før steking for at de skulle se enda bedre ut... Muffinsene er gode både lune med en gang og kalde etter en liten stund! Og det beste er at hvis du fryser dem ferske så er de like gode når du tar dem opp igjen før neste avslutning om en liten uke... :)


Muffinsene rykende ferske ute av ovnen
Vel bekomme! :)



Kommentarer