Barnas favoritt - raske, sunne pizzasnurrer

Pizzasnurrer funker ved de fleste anledninger, det synes i hvert fall unga! :) Kalde eller varme, på matpakka eller til skoleavslutningen - disse pizzasnurrene smaker kjempegodt og er nokså raske å lage.


Oppskriften holder til ca. 25 pizzasnurrer

Du trenger:

Til deigen:
3 dl siktet hvetemel
3 dl sammalt rugmel (finmalt)
1 pk tørrgjær
50 g smeltet smør
1 dl melk
2,5 dl vann
1 ts sukker
Salt etter smak (jeg bruker ca. 1/2 ts)

Til tomatsausen:
1/2 løk
1 fedd hvitløk
Litt fennikkel i biter (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater (finhakket)
1 ss ketchup
1 ss sukker
Olivenolje
Salt og pepper

Til fyllet:
Ost i skiver
Påleggsskinke i passelige biter
Grillkrydder
Oregano


Deigen etter en halv times heving...
Gidder ikke rive osten, bare skiver den og legger den på...


Slik gjør du:

Deigen:
Bland det tørre. Smelt smør og tilsett vann og melk, blandingen skal være på ca. 37 grader og det er den gjerne hvis du bare heller væsken oppi det varme smøret. :) Bland alt sammen og elt til deigen er fast og fin. Den skal være litt bløt, men ikke klissete. Sett lunt til heving ca. 30 minutter.

Tomatsausen:
Hakk løk og fennikkel og press hvitløken i en hvitløkspresse. Stek alt i olivenolje i en kasserolle til løken er blank og mør. Ha oppi tomater, ketchup, sukker og salt og pepper etter smak og la det koke en liten stund. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Kjør gjennom med stavmikser så sausen blir helt jevn og fin.

Monteringen:
Del deigen i to og kjevle hver bit avlang, ca. 3-5 mm tykk. Smør et jevnt lag med tomatsaus og krydre med grillkrydder og oregano. Legg skivet ost og skinke i passelige biter på tomatsausen. Rull deretter deigen fra langsiden til en lang pølse. Del pølsen i biter, ca 3-4 cm og legg i muffinsformer. (Du må ikke bruke former, men jeg synes det er veldig greit for da renner ikke godsakene utover...) :) Stek på 200 grader i ca. 15 minutter
Pizzasnurrer klare til steking
Håper det smaker! :)



Kommentarer